Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Menü
Ár:
5.900 Ft (4.646 Ft + ÁFA)
Menny.:db

3M Védőszemüveg UV-C védelemmel

Ár:
5.900 Ft (4.646 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: UVC-3M-GLASS
Várható szállítás: 2021. augusztus 05.
Szállítási díj: 1.000 Ft

EN 170:2002 szabvány szerinti UV-C védelem: 2C-1.2 (210-365 nm)
Optikai osztály: 1 
Kis energiájú nagy sebességű behatás elleni védelem: F (45 m/s)
Extrém hőmérsékleten tesztelt behatás: T (-5 °C - +55 °C)

Leírás

Az UV-C fény hatása
 

Az ibolyántúli, ultraibolya vagy ultraviola sugárzás (röviden UV-sugárzás) a látható fénynél (400-780 nm) kisebb, de a röntgensugárzásnál (0,01–100 nm) nagyobb hullámhosszúságú; a 180–400 nanométeres tartományba eső elektromágneses sugárzás. A szó eredete, hogy a legkisebb hullámhosszúságú, de még látható fény színe az ibolya (latinul: viola).  Az UV fényről bővebben >>
 

Megkülönböztetjük: 

UV-A (315-400 nm), UV-B (280-315 nm), UV-C (200-280 nm), UV-vákuum (100-200 nm)
 

   

UV-C fény: az úgynevezett kis hullámhosszú vagy germicid sugárzás, ami 
200 és 280 nm közti tartományban található. 
 

  
Lég- és felülethigiénia UV-C fénnyel a látható felületeken
   

           
 

Az UV-C tartomány az egyik legerősebb sterilizáló, fertőtlenítő, baktériumölő fény. A germicid, azaz baktériumölő kifejezés arra utal, hogy a kórokozók DNS-ében található szomszédos timinmolekulákat dimerizálja, amitől a DNS lemásolhatatlanná válik. Jóllehet ez önmagában nem öli meg őket, de kellő számú DNS-sérüléstől szaporodásképtelenné válnak. Vagyis a megfelelő használat és védelem mellett egy rendkívül hatékony eszközt tudhatunk magunkénak a vírusok, baktériumok, ellen.
 

Az UV2Clean termékcsaládunk a 253,7 nm hullámhosszon működnek ózon termelés nélkül!


Manapság már rengeteg helyen és szektorban használják az UV-C ultraibolya fény fertőtlenítő hatását (253,7 nm) és az azt kibocsátó lámpákat szerte a világban. 250 nm felett nincs ózongáz termelés.
 
A nagy energiájú UV-C sugárzás fotokémiai reakciót vált ki. A 253,7 nm-es hullámhosszt elnyeli a sejt-nukleinsav és a sugárzás dózisától függően baktériumok továbbá gombák elpusztításához ill. károsításához vezet. Az UV-C sugárzás ezáltal mikroorganizmusok (mint, például baktériumok/vírusok, élesztő-, és penészgomba) célzott károsítására vagy pusztítására alkalmazható. Vírus- és baktériumölő hatásával szemben szénalapú organizmusoknál rezisztencia nem képes kialakulni, így hatását vélhetően minden életforma felé kifejti, amit mai ismereteinkkel élőlénynek tekintünk.  

 

Alkalmazd az UV-C fertőtlenítő erejét biztonságosan!
 

Az UV-C sugárzás rendkívül hatékony, ha helyesen használják. Azonban figyelni kell a helyes használatra. Az UV-C az emberre is káros, ezért a rendszereket úgy kell megtervezni, hogy minimalizálják az emberi expozíciót.  Az UV-C tartományú fertőtlenítő lámpákat tehát csak úgy szabad alkalmazni, ha a fény nem éri az élő szervezetet. Egy helyiségben is tilos tartózkodni a UV-c lámpával, ugyanis az UV-C visszaverődik és vakságot, szem égést, bőrégést és az így kialakuló égés bőrrákot okoz. Körültekintéssel eredményesen használható fertőtlenítésre, de ennek biztonsági követelményeit szigorúan be kell tartani.
 

 

Figyelem!

Az UV-C lámpákból származó sugárzás káros a szemre és a bőrre!

 

  •  A baktériumölő lámpákat csak megfelelő berendezésekhez és olyan zárt helységben szabad használni ahol üzemeltetés közben senki nem tartózkodik.
  • Az UV-C sugárzású lámpák használatakor be kell tartani a kezelési és használati útmutatásokat.
  • A baktériumölő lámpák élőlényekre káros UV-C sugárzást bocsájtanak ki, ezért TILOS ÁLTALÁNOS VILÁGÍTÁS CÉLJÁRA HASZNÁLNI! Balesetveszélyes és visszafordíthatatlan károsodást okoz az emberi szervezetben.
  • Az UV-C kémiai hatása a nem UV álló anyagokkal szemben úgynevezett öregedést eredményez, ami hosszabb távon károsítja az anyagok kémiai szerkezetét. A műanyagokon, szigeteléseken, gumitömítéseken, illetve ezek felületén vagy festett felületén huzamosabb idő elteltével öregedés, elszíneződés vehető észre, elvesztik eredeti állapotukat, minőségüket. 

Védd a szemed prémium minőségű védőszemüveggel!

 

3M VÉDŐSZEMÜVEG
  

► A védőszemüveget a felhasználó kényelmének figyelembevételével tervezték. A dönthető és állítható hosszúságú szárak személyre szabott illeszkedést biztosítanak. Puha szárkialakítása növeli a kényelemet, beépített szemöldökvédője pedig fokozza a védelmet.
 
    
 

► Könnyű súly (26g) 

► Erős polikarbonát lencsék: becsapódás elleni védelemmel  

► EN 170:2002 szabvány szerinti UV-C védelem: 2C-1.2 (210-365 nm)

► Optikai osztály: 1 

► Kis energiájú nagy sebességű behatás elleni védelem: F (45 m/s)

► Extrém hőmérsékleten tesztelt behatás: T (-5 °C - +55 °C)

► Prémium minőségű keret
 

Használatát abban az esetben javasoljuk, mikor be szeretne lépni a helyiségben a kezelés alatt, vagy bekapcsolás után elhagyná a helyiséget. Nem javasoljuk hosszas használatra!

 
 

Hogyan tudod megvásárolni a szemüveget?

- Válaszd azt a fizetési módot, amelyik neked a legkényelmesebb: Banki átutalás (előre utalás), Bankkártyás fizetés online, vagy utánvétel
 
- Válaszd ki a szállítási módot, ahogy neked a legpraktikusabb: házhozszállítás GLS futárral vagy átvétel GLS csomagponton

- Bruttó 12.700 Ft-os vásárlás esetén ingyenes kiszállítás akár másnapra!
 

 
Helyezd a készüléket a kosárba most, hogy minél hamarabb be tudd vetni az UV-C fény erejét biztonságosan.


Amennyiben kétségeid vannak, próbáld ki most készülékeinket 30 napos pénzvisszafizetési garanciával.