Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Menü
Ár:
2.600 Ft (2.047 Ft + ÁFA)
Menny.:db

UV-C Ultraibolya Doziméter

Ár:
2.600 Ft (2.047 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: UVC-DOSM-100
Várható szállítás: 2021. augusztus 05.
Szállítási díj: 1.000 Ft

UV-C ultraibolya fény hatásának mérésére alkalmas doziméter.

Leírás

UV-C Ultraibolya Doziméter

 

Manapság már rengeteg helyen és szektorban használják az UV-C ultraibolya fény fertőtlenítő hatását (253,7 nm) és az azt kibocsátó lámpákat szerte a világban. De honnan lehet tudni, hogy a tisztító kezelés hatásos volt-e? A megfelelő ideig lett-e kezelve a helyiség? Kellő hatás érte-e az adott felületet?

Ha mindezek a kérdések felmerültek már legyen szó az egészségügyi intézményekről (kórházak, orvosi rendelők), élelmiszeriparról (gyárak, üzletek), vendéglátásról (szállodák, hotelek), oktatásról (iskolák, kollégiumok) akár irodákban, sőt a saját otthonunkban, akkor a válasz egyszerű!

A Svédországban tervezett és gyártott UV-C tesztlap segítségével valós időben győződhet meg az ultraibolya fény hatásosságáról és eredményeiről. Csak helyezze a fertőtlenítendő felületre a tesztlapot - amely öntapadó csíkkal is el lett látva -, és a kezelés után a kártya elszíneződéséből azonnal tájékozódhat a lámpa teljesítményének hatásáról. A tesztlap közepén található sárga kör a fény hatására elszíneződik és a körülötte levő skáláról leolvasható az ultraibolya fény dózisa. A kártya 25, 50 és 100 mJ/cm2-re van felosztva, így legyen szó baktériumokról, vírusokról akár spórákról, ezek után könnyedén megbizonyosodhatsz azok semlegesítéséről vagy exitálásáról. 

Honnan lehet tudni, hogy milyen értéket kell elérni? Tanulmányok már kimutatták, hogy például a SARS-CoV-2 koronavírus hatástalanításához és elpusztításához már 22 mJ/cm2 dózisú fertőtlenítő hatású UV-C fény (253,7 nm) már elegendő.

 

 

Használata ennél egyszerűbb már nem is lehetne! Csak kövesd ezt a három egyszerű lépést:

  1.  Helyezd el, ragaszd fel az UV-C Tesztlapot az ellenőrizni vagy tisztítani kívánt felületre. Lehet az fal, vagy egy tárgy is. Egyszerre több lap is használható, így mindenhol ellenőrizheted a csíraölő hatást.
  2.  Indítsd el az UV-C lámpát, és hagyd el a helyiséget a kezelés idejére. Ahogy a kártyát fény éri az expozíció megtörténik.
  3.  Amint véget ért a kezelés, egyből látni lehet a magáért beszélő eredményt!   

 

*https://www.signify.com/global/our-company/news/press-releases/2020/20200616-signify-boston-university-validate-effectiveness-signify-uvc-light-sources-on-inactivating-virus-that-causes-covid19?linkId=90981328